VOGT wins with Herzog & de Meuron/Rapp the competition for the new hospital complex of the University Hospital Basel

The team was officially presented to the public as the winner of the competition for the new clinic facility on perimeter B of the University Hospital Basel (USB) on Schanzenstrasse and Klingelbergstrasse.

 

The evaluation committee justified the decision in favour of the team's proposed solution with the strong contribution for the urban development as well as a high degree of utilization flexibility, meaningfully identified hospital processes and appropriate economic efficiency.

 

The realisation of the design represents an important step in the further development of the Health Campus. The public hospital garden as the centerpiece of the campus will be extended and its qualities strengthened by densification into the height.